Mare Intim Flensborg – Aabenraa

Tilbage til arkiv

En ekstraudstilling uden for det normale årsprogram af FFKK

Flensborg:

Projektet er resultatet af et samarbejde mellem FFKK og de to søfartsmuseer i henholdsvis Flensborg og Aabenraa.

Udstillingen starter d. 9. nov. 2014 med fernisering kl. 11.30. Og slutter d. 11. januar 2015

FFKK s formand Inge Olsen holder velkomsttalen, historiker Susanne Grigull, Flensborg Søfartsmuseum giver en indføring i de udstillede værker. Det musikalske indslag ved Klaus Richter&Freund.

Åbningstider ti-sønd. Kl.10-17.

Censorer var Susanne Grigull, Flensborg Søfartsmuseum, Stefanie Robel Matzen, Aabenraa Søfartsmuseum, Burkhard R. Hübner De.

 

 

Udstillingen flyttes til Aabenraa i januar 2015. (se nedenfor)

De 3. første adventssøndage vil nogle af kunstnerne mellem kl. 11-14 være tilstede for at svare på interesserede besøgendes spørgsmål.

Et specielt indslag er en skulptur af Marion Zobel, der giver besøgende af udstillingen, når den er flyttet til Aabenraa, carte blanche til at rippe den for anbragte souvenirs. Dette skal stå symbol på også havets tagen og given.

Flensborg Søfartsmuseum

Aabenraa:

Flensborg Fjords Kunst & Kulturforening (FFKK) viser fra d. 18. januar – 15. marts 2015 udstillingen ”Mare Intim” på Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Aabenraa.

H.P. Hanssens Gade 33, 6200 Aabenraa (DK)

I udstillingen indgår kunstnernes erfaringer, oplevelser, indtryk og opfattelser af havet og der præsenteres et hav af maritime malerier, fotografier, installationer og skulpturer. Derigennem kan man i udstillingen opleve et bredt spektrum af den maritime verden: skibet, stranden, havnen, fangsten, forlystelser og ikke mindst vandet.

Derudover vises også Marion Zobels skulptur ”Den rejsende”.

Udstillingen ”Mare Intim” er en del af det dansk-tyske projekt ”Maritim arv og Kongelig Classic 1855” og er en kooperation mellem søfartsmuseerne i Flensborg og Aabenraa.

Ferniseringen foregår søndag, d. 18. januar, kl. 11.30: Alle er velkomne og der serveres et let traktement.

Søndag, d. 8. februar, kl. 14 er der mulighed for at træffe nogle af de deltagende kunstnere i udstillingen. Forsynet med en kop kaffe og et stykke kage kan man i ro og fred udveksle tanker om havet og kunstværkerne.

Åbningstider:

18.01.2015 – 15.03.2015

Tirsdag – Søndag: kl. 13:00 -16:00

Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Aabenraa

Den 8. februar havde FFKK sammen med lederen af Museum Sønderjylland Kultur-historie Aabenraa Stefanie Robl-Matzen inviteret til en hyggelig eftermiddag med kaffe og kage. Invitationen skete i sammenhæng med udstillingen” MareIntim”.

De, som ikke kunne komme til fernisering havde lejlighed til at snakke med de tilstedeværende kunstnere, få information om foreningen, eller bare hygge sig.

Karin Baum havde hyret musikeren Ûze Oldenborg til dette arrangement. Passende til emnet for udstillingen og til glæde for et stort publikum, opførte han, sine ”Gesänge von den Ûbergängen”. Til nogle af sangene spillede han på sin selvbyggede ”drejelire”.

Dejlige mennesker, musik med dybde, lækre kager, rigtig god stemning, og tid til at lære hinanden at kende. Alt i alt giver det lysten til at invitere til hyggeligt samvær en anden gang. Lignende arrangementer blev tilbudt på Søgaard nogle gange før.
Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save