KOMPLEKSITET – et kunstnerisk benspænd

METTE MAILUND STRONG PÅ KUNSTPUNKT

KunstPunkt har fornøjelsen at kunne præsentere den anerkendte grafiker og billedkunstner METTE MAILUND STRONG med udstillingen

KOMPLEKSITET – et kunstnerisk benspænd

I inviteres til
Fernisering: Lørdag d. 11. maj kl. 14.00 Hvor kunstneren vil være tilstede.

Udstillingen ses fra d. 11.5 – 23.5.2019 (bem. Der er lukket fredag d. 10.5)

Udstiller den anerkendte grafiker og billedkunstner fra Silkeborg METTE MAILUND STRONG på KunstPunkt Storegade 14 i Augustenborg.

Åbningstiderne er hverdage kl. 13-17 weekend og bededag 11-17
Onsdag d. 22.5 kl. 19.00 kommer hun og fortæller om de udstillede værker, på Kunstpunkt.

Der er gratis adgang.

Mette Mailund Strong er uddannet grafiker og billedkunstner. Hun er medlem af BKF, ProKK, Spor Kunsten, faktor13.dk og sidder i bestyrelsen for Spor Kunsten og i kulturrådet i Silkeborg Kommune.

Med udstillingstitlen “Kompleksitet” lukker METTE MAILUND STRONG op for et billedsprog, som hun i mere end 20 år har arbejdet med.

Inspireret af klassiske maleteknikker fra det 17 årh., har hun gennem årene udviklet og forfinet sine metoder og sit udtryk til et meget personligt, poetisk og stærkt udtryk.

I Udstillingen i Kunstpunkt vises olie- og acrylmaleri, grafik og værker på- og af pap og papir.

Kompleksitet – et kunstnerisk benspænd
For grafiker og billedkunstner Mette Mailund Strong danner begrebet kompleksitet, fundamentet og de kunstneriske benspænd i hendes værker: Hvordan skaber man overblik, i komplekse og uigennemskuelige sammenhænge?

Æstetiske røntgenfotos
Når hun i maj måned udstiller i KunstPunkt i Augustenborg, forsøger hun gennem sine værker at beskrive netop kompleksitet. Konkret arbejder hun med lagdelt maleri, grafik, collage og arbejder i papir og pap som flettes, rives og bygges op af lag.

Værkerne insisterer nærmest på at blive oplevet som æstetiske affotograferinger eller røntgenfotos af kompleksitet, som materiale, stoflighed, sanselighed og det er som om hun gennem sine værker vil vække det sansende, oplevende, legende menneske der findes derinde bag alle planerne, exelarkene og kalenderne og giver dermed også et bud på hvad der skal til, for at overleve i en kompleks verden: Vi skal huske at være mennesker og bruge vore sanser!

Hun er bl.a. inspireret af de musiske grundsten: rytme, puls, pause, ligesom rejser og ophold i udlandet danner en rød tråd gennem hele hendes liv og virke hvilket f.eks. ses i den meget varierede palet hun benytter og når hun i værkerne kombinere den klassiske ornamentik med mønstre og gentagelser fra det moderne liv. Her udnytter hun på en finurlig og underfundig måde ornamentikkens uendelige muligheder, som symboler på individets og samfundets komplekse rutiner og traditioner.

Læs mere på: www.mettestrong.dk

I Galleri UNG KUNST
Viser 3. kl. fra Humlehøjskolen malerier med ”MONSTRE”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.