Grænze Land Augustenborg

Tilbage til arkiv

Grænze Land 2016-17

Augustenborg – Røde Palæ – Augustiana 22.01 – 26.2 2017

Udstillingen Grænze Land er nu vandret videre fra Kiel, hvor den var udstillet i Flandernbunker, til Augustenborg. Hermed har den krydset den grænse, som udstillingen handler om.

Der skal her også gives en stor ros til Andrea og Marlies for deres store arbejde med at få udstillingen i Kiel op at stå. Både ophængning af billeder, udarbejdelse af plakater og flyers og arrangering af ferniseringen. Det har været et stort koordineringsarbejde. Ikke mindst transporten af billederne til Kiel, og igen fra Kiel til Augustenborg.

Nu hænger udstillingen i Røde Palæ, som er en del af Augustiana. Vi holdt fernisering i det Hvide Palæ, hvor der også var åbning af de Kinesiske Dage. Indgangspartiet var flankeret af nogle imporende aber i størrelse XXXXL, og nogle flotte ulve.

Kim Nørballe bød velkommen, og opfordrede ved samme tid eventuelle medlemmer fra Sønderborg Kommune, til at lade kommunen købe Augustiana, så det kan fortsætte med at være galleri, og trækplaster for Augustenborg. Samtidig lød der en tak for det store fremmøde.

Tak til Kim fordi vi må udstille i de flotte omgivelser.

Stephan Kleinschmidt holdt åbningstalen, og kom ind på den megen kunst, og de mange kunstnere der sætter liv i byen. Der var også ros til FFKK, og Galleri Nørballe.

Tak til Stephan for en god åbningstale.

Inge Olsen, formand for FFKK, var i sin tale inde på det vanskelige ved at sætte en udstilling op. Det kræver overblik, og det er et stort arbejde, at få billederne til at hænge, så det giver en harmonisk helhed. Der vil derfor også altid være kunstnere, der får en mindre god plads. Det er umuligt at stille alle tilfreds.

Tak til Inge Olsen

Stor tak til Bente Sloth Møller og Lars Tholander, og de andre medhjælpere, for deres store arbejde med at få udstillingen hængt op.

Udviklingen i grænseområdet fik Jens Rönnau udtrykt meget fint i sin tale, da han sagde: ”…udstillingen er flyttet fra en bunker til et slot…”
Tak til Dr. Jens Rönnau, og Mahmal Kilian fordi vi måtte udstille i den fantastiske bunker.

Udstillingen i palæet er smuk, og kunstværkerne virker helt anderledes end de gjorde i Kiel. Omgivelserne gør alligevel meget. Kunstnerne har vist mange forskellige fortolkninger af grænseområdet, og forholdet mellem Danmark og Tyskland.

Der var musik ved Anna Hartmann, akkompagnieret af guitar. Tak til Anna og ledsager for den smukke musik.
Ferniseringen sluttede med en performance.

Og Godt Nytår! til kineserne, der går ind i “Hanens år” 28. januar

Taler:
Kim Nørballe, bød velkommen
Stephan Kleinschmidt holdt åbningstalen
Inge Olsen, formand for FFKK
Dr. Jens Rönnau, formand for Mahnmal Kilian

Udstillingen hænger i Augustenborg indtil 26.02, og vandrer videre til Skærbæk i marts.

Se billederne fra ferniseringen her

Der Nordschlewiger skriver om udstillingen i Augustenborg

Læs mere om udstillingen her

Udstillende kunstnere

Plakat A3 D_DK schräg+ 2mm Klein

Vi siger tak til udstillingens sponsorer

BDN   M.Clausen fonden

Fabrikant Mads Clausens Fond

Sponsor på  udstillingen i Augustenborg:

 

SSF-logo Interreg”Grænze Land” støttes af KursKultur med midler fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Justiz, Kultur und Europa des Landes Schleswig-Holstein. Dette projekt finansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.
Vi takker vores samarbejdspartnere:

Mahnmal Kilian

Galleri Nørballe

Kunstnerhuset Skærbæk

Kulturturm Holländerhof

 

 

Save