Fotokunstudstillingen ” Menneske, – hvordan? ”

Ulla Fenn & Mogens Frederiksen

Fra 6-12 okt. 2017.

Fernisering lørdag den 7 oktober kl. 13 med åbningstale v/ kunstner Jesper Kristiansen

KunstPunkt- Det gamle posthus
Storegade 14, 6440 Augustenborg

Åbningstid: Hverdage 13-17, lørdag og søndag 11-17

Baggrunden for denne udstilling er en foreløbig kulmination af et meget inspirerende samarbejde, der har varet et par år og som inspirerer os begge gevaldigt til at udforske både den personlige og den fælles vej ud i fotografiets kunst.

Vi har et ønske om at bruge fotografiet til at skabe oplevelser, der engagerer beskueren, så man ser noget af sig selv i billedet. Hvis du, – mens du ”læser” billedet, – stopper op et par sekunder og tænker eller mærker efter, så er vores mission lykkedes.

Når vi har valgt at forlade den dokumentariske tilgangsvinkel til fotografiet og bevæger os over i storytelling og iscenesættelser, åbner der sig en helt ny verden af muligheder og udfordringer. Hele arbejdsprocessen bliver ændret, nu handler det pludselig ikke om at være på rette sted til rette tid med det rette grej, men om planlægning, ide, budskab, stil, location, tøj, accessories, model(ler) og kommunikation om alle disse aspekter. En stor del af arbejdet rykke altså frem til tid, før vi begynder at røre ved kameraet.

Gennem alle vores sessions har vi fået øjnene op for at vi som menneske har lettere ved at shine når vi smider vores personlige maske, og lever os ind i en fiktiv rolle. Vi frigør os bedre fra fordomme, normer og modeluner og ser os selv mere udefra og generelt det hele lidt mere oppefra. Disse erkendelser er en kæmpe motivationsfaktor for os begge til at arbejde videre med at udvikle vores fotografiske vej og til at videreudvikle vore arbejdsmetoder.

Temaet ”menneske, – hvordan?” var egentlig klart fra starten. Hvad er mere interessant end at beskæftige sig med, hvordan det er er at være menneske? Som Morten Bo fra Fatamorgana så inspirerende udtrykker det, ”andre mennesker har brug for at få at vide, hvordan det er at være menneske”.

Ulla Fenn, fennulla@gmail.com; 4017 7803.

Mogens Frederiksen amarokfoto@gmail.com; 2096 4700.

Save

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.