Mangfoldighed

Udstilling på Kunstpunkt   fra d. 1. til d. 7. september

Fernisering lørdag d. 2. september kl. 14.00

“Mangfoldighed”

Endnu en grænseoverskridende udstilling på Kunstpunkt

Hvor ægteparret Susanne Hövelmann-Schulze og Torsten Schulze viser spændene og måske lidt anderledes kunst

“Det er min første udstilling i Danmark,” understreger fritidskunstner Susanne Hövelmann Schulze, hvis to- og tredimensionelle værker allerede kunne ses på en række udstillinger i Slesvig-Holsten. “Det er spændende, men folk i grænseregionen har en meget lignende kunstbegreb. Et andet eksperiment er, at jeg udstiller sammen med min mand Torsten Schulze for første gang. ”

Sidstnævnte ønsker ikke at blive set som en billedkunstner. Journalisten og forfatteren bringer så også instrumenter til at lyde, som han skal mestre pga. professions behov. “Leg med ord, ironi, sarkasme og kynisme er mine kammerater,” forklarer han.

Susanne bidrager til denne “mangfoldighed” med akrylbilleder, selv kreerede og fremstillede smykker, kunstnerisk bearbejede gevirer og omkring 40 fotografier, der – og det lægger hun stor vægt på – ikke blev behandlet med computerprogrammer og derfor kaldes for ”fotografi unplugged”.

Hende stammer også udstillingens titel fra. Og “Mangfoldighed” er virkelig ikke overdrevet i denne sammenhæng. De besøgende passerer en række stationer, der gør hyggelige gåture umuligt. Dagligdags emner veksler af med kuriositeter, til tider endog med skulpturer der synes indigene og undertiden oven i købet nogle tvetydige hentydninger.

For Susanne betyder kunst at bruge tingene ikke som det var planlagt af opfinderen og at lave det hun lige har lyst til og udtrykke det på sin helt egen måde. Kunst er alt fra brugskunst til design hen til det vi ellers forstå som kunst. Hos hende bliver ikke noget lavet for den gode smaks skyldt. Det er spænende for hende hvad andre ser i det. Kunst er et lej for hende.

Torstens rum i kunstpunkt er det,  der kan nås via en rampe. “Ramper har spillet en særlig frygtelig rolle i den seneste tyske historie. Ikke forstået? Så du er nødt til at tænke dig om igen, ” sagde han krævende og med et blink i øjet. Hans billeder – alt fotograferede collager – er tankevækkende. Schulze: “Kunst, der er smukt er altid rigtig kedeligt. Kunst skal øge blodtrykket. Kunst skal være forstyrrende og polarisere. Kunst skal afspejle det virkelige liv.”

“Nogle af mine værker er også interaktivt i den sandeste betydning af ordet,” siger han. Beskueren genkender sig selv og reagerer. Latter: God. Hovedrysten: Endnu bedre. Forstyrret: Bingo!

Save

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.